Show och prova på i Sjumilahallen. Måndag 11 maj gästar några av artisterna från Cirque du Soleil Sjumilahallen. De som inte har biljetter till föreställningarna på Scandinavium har då chans att se cirkuskonster, prata med artisterna och prova själva.

Onsdag den 13 maj ger Cirque Du Soleil den första föreställningen av nio på Scandinavium under sin världsturné med Quidam. Biljetterna kostar upp till 770 kronor.

Två dagar innan får barn i Biskopsgården chans att möta åtta av artisterna genom en specialshow och ett prova-på-pass. Alldeles gratis.

7C74.jpg
Bakgrunden till det oväntade besöket är att Jailton Carneiro och Elin Lütke i den Majornabaserade gruppen JaNycirkus tidigare har turnerat med Cirque Du Soleil.

– Vi har tänkt länge att vi vill inleda ett integrationsprojekt. Med allt det som hände i Biskopsgården med skjutningarna tänkte vi att där ska vi börja. Ungefär samtidigt skulle Cirque du soleil komma hit. Så vi bjöd några av våra vänner och de tackade ja, säger Elin Lütke.

Vill skapa intresse för nycirkus
Måndag 11 maj klockan 18 visar åtta cirkusartister från bland annat Kina, Brasilien och Ryssland upp sina specialiteter. Det blir bland annat akrobatik i luften och med tygstycken, jonglering och hopprepskonster. Därefter får barnen chans att ställa frågor till artisterna och att själva prova på enklare cirkustrick.

– Vi hoppas skapa intresse och nyfikenhet för nycirkus i Biskopsgården. Det ska bli jättespännande, säger Elin Lütke.

Kicki Jaballah, koordinator inom kultur och fritid på Västra Hisingen, är förberedd på att det blir anstormning till Sjumilahallen.

– Det här kommer vara attraktivt, det är många som har hört av sig och vill komma.

Hallen rymmer cirka 700 personer, så alla kommer få plats, tror Kicki Jaballah. Däremot kommer alla inte kunna prova på. I början av juli finns nya chanser till det, då blir det cirkusskola i Biskopsgården i tre dagar.

61E8_3.jpg