Upptäck nya platser. Hittaut i centrala Göteborg startar för säsongen den 1 april. Det finns 50 checkpoints att hitta och registrera. “Hittaut är ett kul sätt att upptäcka nya och gamla platser i staden”, säger Ellinor Öjersson, utvecklingsledare folkhälsa på socialförvaltning Centrum.

Det är 14:e året för Hittaut, drygt 90 svenska orter är med och för tredje året finns aktiviteten i centrala Göteborg. Det är gratis för alla som vill att vara med. Kontrollerna, så kallade checkpoints finns i innerstaden, Avenyområdet och Haga.

– Man samlar checkpoints och registrerar dem i hittaut-appen eller på hittaut.nu. Alla som registrerar checkpoints mellan 1 och 16 april är automatiskt med i en utlottning. Ju fler checkpoints du registrerar desto större chans har du att vinna.

Digital karta eller papperskarta

På varje checkpoint, som ofta sitter på en stolpe eller mur, står det en bokstavskombination och det är den som man registrerar. För att hitta kontrollerna behövs en karta som finns digitalt, men den går också att hämta i pappersformat på Göteborgs stadsbibliotek, biblioteket 300m2 vid Brunnsparken eller Turistbyrån vid Kungsportsplatsen.

Ett samarbete

Bland vinsterna finns  årskort på Göteborgs museer, presentkort på Konserthuset, luncher, shuffleboard och företagarföreningen Innerstaden Göteborg. Hittaut arrangeras av Göteborg Majorna orienteringsklubb i samarbete med Göteborgs Stad och företagarföreningarna Avenyföreningen, Innerstaden Göteborg och Haga Göteborg. Socialförvaltningen Centrum är med och finansierar aktiviteten och har även varit med och bestämt var kontrollerna ska sitta. Hittaut pågår till den 31 december 2023.