Startskott för stor kampanj. Är du mellan 13 och 25 år och lässugen? Den 13 maj börjar kampanjen Värsta Boken som delar ut tusentals nya böcker gratis till ungdomar.

Den 13 maj inleds kampanjen Värsta boken i Vetenskapsfestivalens monter i Nordstan. Under dagen kommer det bli två bokutdelningar, klockan 12 och 15. Det är startskottet på en årlig återkommande satsning på att dela ut gratis böcker till unga människor.

‒ Böckerna vi köpt in till årets kalas är allt från amerikanska serieböcker till dystopiska romanser, skräck och nya svenska ungdomsböcker, så det är bara att ta med sig kompisarna och komma förbi Nordstan och få sin bok, säger Jonas Asp, ungdomsbibliotekarie på Stadsbiblioteket Göteborg.

Vill väcka läslust
Under sommaren kommer Värsta boken till flera av Göteborgs stadsdelar för att väcka läslust och sprida bra böcker till ungdomar.

Bland de flera hundra olika titlarna av nya och populära böcker finns bland annat Girl online, Maze runner, The unbeatable Squirrel Girl, Harry Potter, Divergent, Star wars, Anna och den franska kyssen, Naruto, Game of thrones, Kunskapens frukt, Den femte vågen, Avengers och Pokémon Go ‒ den inofficiella handboken.