Filmdagar på Lindholmen. Den 13–14 oktober träffas filmfolk på Lindholmen på branscharrangemanget Västsvenska filmdagarna. ”En rolig nyhet är vår kommande satsning på stöd till lokala manusförfattare”, säger Martin Svensson, projektledare för film och tv på Lindholmen Science Park.

Lindholmen Science Park, som är en av arrangörerna, arbetar på uppdrag av Göteborgs Stad med att på olika sätt stödja branschutveckling och innovationer inom spel, film, tv och rörlig bild. Under Västsvenska filmdagarna presenteras ett nytt initiativ inom ramen för uppdraget.

Manusförfattare stöttar andra manusförfattare
– På torsdagskvällen lanserar vi vår nya satsning Manusfabriken. Det är en utvecklad del av vårt projektstöd som går ut på att manusförfattare ska ge stöd till manusförfattare, säger Martin Svensson.

Bland författarna som tackat ja till projektet finns Petra Revenue (Blå ögon), Åsa Lantz (Det mest förbjudna), Morgan Jensen (Tjockare än vatten) och Oskar Söderlund (Ettor och nollor).

Lindholmen Science Park håller också tillsammans med Göteborgs Filmfestival i programpunkten Nostradamus, där Johanna Koljonen utifrån intervjuer med folk i branschen tittar in i kristallkulan och förutspår filmbranschens framtid.

Rapport och föreläsning om virtual reality
– Vi har gjort detta flera år och det publiceras också varje år en rapport. Den har fått en hel del internationell uppmärksamhet – i våras fick vi för andra gången presentera rapporten på Cannesfestivalen. Årets rapport och föreläsning fokuserar på virtual reality, säger Martin Svensson.

I Lindholmen Science Parks uppdrag från Göteborgs Stad ingår, förutom att stötta bland annat lokala producenter och manusförfattare, att årligen fördela två miljoner kronor i projektfinansiering. Stödet går till innovativa utvecklingsprojekt och syftar bland annat till att öka chanserna till internationell framgång och främja och utveckla innehållet.