Det gamla proggbandet Träd, Gräs och Stenar, en film om Tältprojektet och ett berättarkafé med Sven Wollter. Det är några av punkterna på programmet när Blå Stället firar 30 år den 20-25 april. Samtidigt fortsätter dialogen om kulturhusets framtid.

I år är det 30 år sedan Blå Stället slog upp sina portar för första gången. Födelsedagen firas i en veckas tid med olika återblickar till det år som huset invigdes. Programmet startar med att Sven Wollter dyker upp på måndag kväll och pratar om sitt 1979.

473C_2.jpg
− Vi vill fira med ett program som både andas den tid då huset invigdes och som tar ett steg framåt, säger Sandra Fogel, som är projektledare för Blå Ställets 30-årsjubileum.

Lördag stora firardagen

Den 22 april är det exakt 30 år sedan Blå Stället öppnade. Då står Motvalskören på scen.

Men den stora firardagen äger rum på lördag med konsert, quizpromenad och tal av olika Angeredsprofiler. Bland andra Karwan Faraj och Natalie Lungo Vesenne.

− Det är då folk är lediga och fler kan komma hit, säger Sandra Fogel.

Blå Stället i framtiden

3B2A.jpg
På torsdag kväll är det dags för den andra omgången av Blå Ställets framtidsdialoger. Allmänhet, politiker, kulturarbetare och personal är välkomna att delta i en öppen diskussion på temat idéutveckling och konkretisering.

− Hur ska huset se ut och vad ska det innehålla i framtiden? Mycket har ju hänt på 30 år. Samhället har förändrats. Nu finns Internet och vi reser på ett annat sätt, säger Sandra Fogel.

Tillgänglighet och delaktighet

Hon berättar att den första träffen ägde rum i mars. Då deltog ett 60-tal personer.

− Det som efterfrågades var bättre tillgänglighet och även mer delaktighet. Många vill vara med och skapa och inte bara få allt serverat. Något som också ligger i tiden, säger hon.

Den tredje träffen om framtidens kulturhus kommer att hållas i maj.

4422.jpg

Blå Ställets kör.