Temadag på Allégården. Vad händer om jag blir sjuk? Hur planerar jag bäst min ekonomi, och vad gör egentligen en god man? På Allégården samlas på lördag 28 mars seniorer för att lyssna, lära och ställa frågor om ekonomi och juridik.

Pensionärsföreningarna i Majorna-Linné inledde förra året ett samarbete som redan lett till flera spännande arrangemang. På lördag är det dags igen.

Under rubriken: ”Ekonomi och juridik för dig som är senior”, bjuds stadsdelens pensionärer nu in till en temadag de själva arrangerat.

Alla seniorer i Göteborg är välkomna
– Att det fanns ett intresse för de här frågorna förstod vi redan efter boendemässan i oktober. Sedan har vi diskuterat temadagen i vår samverkansgrupp där representanter för många pensionärsföreningar finns med, säger äldrekonsulenten Sara Väärand.

Genom det övergripande samarbetet ges många möjligheter.

– Någon har en bra idé, någon annan en lokal och en tredje en duktig konferencier, säger Sara Väärand och menar att arbetssättet i sig också garanterar en kvalitetssäkring:

– Det är ju seniorerna själva som kläckt idén och tagit kontakt med föredragshållarna.

Inbjudan har gått ut till cirka 35 pensionärsföreningar, men alla seniorer i hela Göteborg är välkomna till Allégården för att lyssna på ett eller flera föredrag.

Ingen föranmälan behövs
Lördagens temadag erbjuder fyra föreläsningar med olika inriktning kring frågor om ekonomi och juridik. I samband med presentationerna kommer det också att ges gott om utrymme för besökarna att ställa egna frågor.

– Caféet är öppet hela dagen, och eftersom arrangemanget är gratis krävs det heller ingen föranmälan, säger Sara Väärand som redan nu kan avslöja att temat för höstens seniormässa kommer att vara mat och hälsa.

Lördagens temadag i Allégården pågår mellan kl 10 och 15. Första föreläsningen inleds kl 10.30.