För tredje året i rad drar Cykelutmaningen igång, lagtävlingen som vänder sig till alla som vill kombinera motion med jobb. Initiativtagare är Trafikkontoret och Vägverket. Anställda på företag och förvaltningar i Göteborg, Mölndal och Partille kan delta.

818_12.jpg– Tanken är att få människor att välja cykeln som transportmedel för ökat välbefinnande, säger Sune Karlsson, projektledare.

Första året anmälde sig 800 personer. Förra året deltog 3.200. Deltagarna cyklade tillsammans 24 varv runt jorden under sammanlagt 126.000 arbetsdagar.

– I år räknar vi med 4-5.000 deltagare. Inbjudan att delta börjar skickas ut nu men vi har redan 50 lag anmälda, säger Sune Karlsson.

Varje deltagare får en poäng om dagen för en cykeltur på minst två kilometer.
– Många tycker att de borde få mer poäng för att de cyklar 15 km men vi vill ju nå de som inte redan är frälsta och ändra deras resvanor, säger Sune Karlsson.

Laget samlar alla deltagarnas poäng. Varje lag ska bestå av minst 4 och högst 15 personer. Ju fler man är i ett lag desto högre blir vinstchanserna.

Tävlingen pågår under fem månader och är indelad i tre etapper. Vårutmaningen pågår mellan den 6 maj och den 16 juni. Sommarutmaningen mellan den 17 juni och den 4 augusti och höstutmaningen håller på från den 5 augusti till den 8 september.

2748_2.jpgArrangörer är Trafikkontoret, Vägverket, Miljöförvaltningen, Idrotts- och Föreningsförvaltningen, Agenda 21 Göteborg, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sportex, DFDS Seaways, Metro och Radio City.