Målgång i Frihamnen. I juni kommer Volvo Ocean Race till Göteborg. Nu kan du som är över 18 år söka som volontär. Sammanlagt behöver evenemanget 300 frivilliga för arbetet på land.

Volvo Ocean Race, som är världens största havskappsegling, pågår i Göteborg 14–21 juni. Målsättningen är att det ska bli ett evenemang i absolut världsklass. För det behövs volontärer och därför söker nu Volvo Ocean Race 300 personer till organisationen på land i Race village, evenemangsområdet i Frihamnen.

Du som söker ska vara över 18 år och behärska engelska i tal och skrift. Kan du fler språk är det ett plus. Organisationen efterfrågar positiva, hjälpsamma och utåtriktade personer. Du ska kunna arbeta minst fyra dagar, men gärna under hela perioden.

Värdstad för fjärde gången
Det finns många olika volontäruppgifter. En del kommer att jobba som värdar eller värdinnor mot samarbetspartners och sponsorer. Andra bakom kulisserna för att allt ska fungera. Det behövs även volontärer som arbetar mot seglingsteamen som kommer till Göteborg. Vill du ansöka gör du det på Volvo Ocean Race hemsida (se länken nedan).

Göteborg har varit värdstad tre gånger tidigare: hamnstopp 2002 och målgång 2006 och 2015. Göteborg & Co, Älvstranden Utveckling och Göteborgs Hamn är partners till evenemanget i Göteborg.

160A.jpg