Jorden runt-turné väntar. Det blir inte bara världens bästa seglare som kommer att visa upp sina färdigheter under årets upplaga av havskappseglingen Volvo Ocean Race. Två unga göteborgska kreatörer, en musiker och en konstnär, kommer också att få visa sina tolkningar av Göteborg för omvärlden.

”Making Waves” kallas det konstnärliga inslag som följer med i kölvattnet på världens största och kanske allra hårdaste havskappsegling, Volvo Ocean Race. Det handlar om en tävling där en jury tillsammans med folkets röster i sociala medier till slut ska välja ut en musiker och en konstnär i var och en av de elva städer som anlöps jorden runt.

Konstdelen av Making Waves är öppen för bidrag inom måleri, fotografi och digital konst, medan musiktävlingen letar bidrag inom dansmusik, pop, elektro, indie och rock.

Prispengar och utställning
De som har ambition att få representera Göteborg måste vara mellan 18 och 35 år och bo i Sverige. De två vinnarna i respektive kategori tilldelas 1000 Euro och ska sedan skapa var sitt konstverk eller musikstycke som inspirerats av temat Volvo Ocean Race och Göteborg. Verken kommer sedan att presenteras både i sociala medier och under evenemanget på Frihamnen i Göteborg, och dessutom i en turnerande internationell utställning efter målgången.

Anmälan till tävlingen är öppen mellan 2 mars och 3 maj 2015, och sker genom att lämna in bidrag som man skapat själv.