Sista stoppet före målgång. 2015 var det fest i Frihamnen när de spektakulära båtarna i Volvo Ocean Race gick i mål efter att ha seglat jorden runt. Nu står det klart att tävlingen återvänder till Göteborg, den här gången för målgång av näst sista sträckan, vilket gör att folkfesten lär bli ännu större än förra gången. Nu blir det ju både målgång och nystart, med en dryg veckas mellanrum.

Efter tio månader till havs, med hamnstopp i samtliga kontinenter, återvänder båtarna till Europa genom att lägga till vid kaj i Göteborg, troligen kring 16 juni 2018. Det blir det sista hamnstoppet innan världsomseglarna drar vidare ut på den avgörande sista sträckan, med start på söndagen den 24 juni, dagen efter midsommardagen.

Göteborg värdstad för fjärde gången
– Genom att vara ett stopp så blir det flera spektakulära seglingsmoment med både målgång och etappstart som kan vara avgörande för hela tävlingen. Evenemangsområdet byggs upp i Frihamnen och förutom seglingen kommer staden visa hur stadsutvecklingen fortsätter i området, säger Camilla Nyman, VD för Göteborg & Co

För Göteborg blir det fjärde gången man är värdstad för Volvo Ocean Race. De tidigare gångerna var 2002, 2006 och 2015, där det senaste tillfället lockade 335 000 fans till Göteborgs Race Village i Frihamnen, vilket är rekord för en målgång under tävlingens tolvåriga historia.