Drop-in vigslar och kärlekslöften. Den 25 maj kan par som vill gifta sig eller kanske förnya sina äktenskapslöften passa på att göra det i Trädgårdsföreningen. Då arrangerar West Pride Den stora kärleksdagen som en del av nästa års festival.

West Pride, som tidigare hette HBTQ-festivalen, pågår den 20 maj till den 2 juni. En nyhet för 2013 är Den stora kärleksdagen. En dag i kärlekens tecken då Trädgårdsföreningen kommer att fyllas av en rad aktiviteter och möjligheten att manifestera sin kärlek på olika sätt.

Under dagen arrangeras både kyrkliga och borgerliga vigslar, men det går också bra att avlägga kärlekslöften inför nära och kära på andra sätt, till exempel kärlekslöften för sambor.

− Det känns oerhört spännande att skapa en stor kärleksmanifestation som inkluderar allas kärlek, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för West Pride och även vigselförrättare.

Andra vigselförrättare den 25 maj är bland andra Lars Gårdfeldt, präst i Svenska kyrkan och några av kommunalråden i Göteborgs kommunstyrelse.