Och Regnbågsparken växer. West Pride 2014 ska bli en mer sammanhållen festival. Fokus kommer att ligga på Regnbågskvarteret vid Götaplatsen. Samtidigt kommer Regnbågsparken vid Bältesspännarparken att växa. Det är några slutsatser som dragits efter årets festival.

Om lite mer än ett halvår är det dags igen. Den 28 maj startar West Pride 2014. Den här gången med avsikt att vara något mer komprimerad och lättillgänglig än tidigare år.

− Utvärderingarna visar att många besökare inte har kunnat ta del av det stora programutbudet i den utsträckning de velat, säger Therése Oskarsson, verksamhetskoordinator på West Pride.

Dels har programpunkterna varit för geografiskt utspridda, dels för många och ofta i krock med varandra. West Prides arrangemang nästa år kommer därför främst att förläggas till Regnbågskvarteret vid Götaplatsen, där det är lätt att ta sig mellan olika arenor och lokaler.

Påbörjat internationellt samarbete
Regnbågsparken kommer dock att få stanna i Bältesspännarparken och bli något större än förut. Även Infocentrum i Nordstan blir kvar och fortsätter dela ut gratis festivalarmband.

Under året som gått har West Pride även börjat jobba mer internationellt. Tidigare i år inleddes ett samarbete med Oslo Pride som arrangerar Europride 2014 och i september blev man medlem i EPOA, en europeisk organisation för arrangörer av pridefestivaler.

– Det känns spännande att kunna samverka och inspireras av hur andra festivaler jobbar. Vi hoppas kunna arrangera Europride här i Göteborg senast 2021, då Göteborgs stad firar 300 år, säger Therése Oskarsson.