Interaktiv festivalkampanj. 100 stolta göteborgares ansikten pryder årets festivalaffisch för West Pride. Porträtten kommer från den fotografering som festivalarrangörerna bjöd in till i Nordstan i februari. Men affischen är inte bara en samling ansikten på bild. Via en app kan man också höra några av deltagarna berätta.

Och det stannar inte där. Affischen kommer att fortsätta att utvecklas, med gratisappen Layar kan den som vill ladda upp sitt eget porträtt och på så vis också bli en del av festivalen.

Levande affisch på webben
– Nu hoppas vi att stolta personer från hela landet, och kanske även från andra länder, lägger upp sin bild för att manifestera varje individs rätt att vara sig själv, säger Thomas Johnsson, marknads- och kommunikationskoordinator på West Pride.

Alla porträtt kommer att samlas på webbplatsen iampride.se där en levande affisch kommer att växa fram. Den kan växa hur mycket som helst allt eftersom människor vill bidra. Det går också att ta en instagrambild och tagga med #iampride. Läs mer i faktarutan nedan om hur du gör om du vill vara med.