Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

special

[Publicerad 2008-03-12]

Lämna dina tips till Klimatbrevlådan!

227 idéer för ett bättre klimat! Så många klimattips fanns i klimatbrevlådan när den efter 100 dagar stängde locket den 12 mars. Tack för alla goda idéer!

Sen den 4 december har 81 personer skickat sina bästa tips på hur vi kan minska vår klimatpåverkan. Nu skickas idéerna vidare till de förvaltningar, bolag och funktioner i staden som de berör. Flera klimattips används också som inspiration till över 900 elever i satsningen KLIMATET – Du gör skillnad! på Universeum.

Klimattipsen som kommit in rör allt från vardagens verklighet till väldiga världsproblem. Någon tipsar om tvättbara tvättlappar i skumplast och önskar en komposterbar innerblöja. Många vill se satsningar på kollektivtrafiken med tätare turer, fler linjer och framför allt lägre priser – helst ska kollektivtrafiken vara gratis! Många är också de som vill se förbättringar för gångare och cyklister, exempelvis i form av bättre belysning, snöröjning på cykelbanor och cykelställ med tak och fastlåsningsstolpar.

Andra tipsar om en klimatvänligare kost. Flera vill se mer närodlat på matborden, mer vegetariska livsmedel, ekologisk skolmat och små butiker i bostadsområden framför stormarknader utanför stan. Idéerna kring hur vi kan spara energi är också många. Undvik stand by på tekniken hemma, släck ner varannan lampa på de stora trafiklederna, installera värmepumpar eller fjärrvärme i byggnader och låt dem som tränar på gymmen alstra el på träningsmaskinerna istället för att förbruka den.

Den som är nyfiken på klimattipsen kan se dem alla under Kulturkalaset i augusti och på miljömässan i Nordstan i höst. Där kommer alla inkomna idéer presenteras för att inspirera fler att minska sin klimatpåverkan! Kom ihåg att det är i vardagen världen förändras.en.

Läs Klimatnotiserna här


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling