Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2017-11-01]

Lekplatsen vid Näckrosdammen ska bli extra kul när det regnar

Göteborgarnas idéer efterlyses. En regnlekplats, vad är det? En lekplats som tar vara på regnet och blir extra kul när det regnar, så klart. Men hur? För att besvara den frågan vill park- och naturförvaltningen nu få in idéer från göteborgarna.

Bakgrunden till Göteborgs stads satsning på en regnlekplats är ambitionen att bli ”världens bästa stad när det regnar” till jubileumsåret 2021. Och platsen är bestämd – Näckrosdammen.

4566.jpg– En befintlig lekplats där ska rustas upp och bli en regnlekplats. Nu när vi har bestämt platsen vill vi veta både vad folk tycker om lekplatsen i dag och vilka olika funktioner de vill se i framtiden, säger park- och naturförvaltningens projektledare Emma Johansson.

Allmänheten är därför välkommen att komma in med synpunkter, önskemål och förslag fram till den 10 november. Därefter kommer en upphandling göras för att anlita en landskapsarkitekt som ska ta fram ett förslag till utformning av regnlekplatsen. Byggstarten är planerad till våren 2018 och efter nästa sommar ska regnlekplatsen vara klar och redo att ta emot Göteborgshöstens nederbörd.

Vattenhjul och snurror
Eftersom Göteborgs Stad aldrig tidigare byggt någon regnlekplats är det många frågor om utformningen som ännu återstår att besvara.
255E_2.jpg

– Vi vet inte riktigt ännu hur det ska bli, det är en utmaning. Men under Kulturkalaset i somras ställde vi en generell fråga om hur folk vill att en regnlekplats ska vara, och fick in en del förslag. Som exempelvis att på olika sätt förstärka de sinnliga intrycken av regnet via hörsel, känsel och lukt. Andra efterfrågade pedagogiska inslag – kanske ska man kunna se hur mycket det regnat, säger Emma Johansson.

Andra generella önskemål gällde möjligheter till lek och rörelse, som vattenhjul och snurror, och att det också är viktigt att det finns varma och torra platser vid regnlekplatsen.

– Det är ett spännande projekt med många infallsvinklar, och vi hoppas på många förslag från allmänheten, säger Emma Johansson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling