Tuff man som tog ställning. Den 24 augusti öppnar utställningen För mig finns inget annat val på Emigranternas Hus vid Packhusplatsen. Om en modig mans insatser för att rädda judar undan förintelsen och om betydelsen av tolerans, demokrati och civilkurage.

2012 skulle Raoul Wallenberg ha fyllt 100 år och under året uppmärksammas hans livsgärning genom den turnerande utställningen För mig finns inget annat val.
Från 24 augusti och fram till mitten av oktober kan man se den på Emigranternas Hus i Göteborg.

– Internationellt sett är Raoul Wallenberg en av våra mest kända svenskar. Han var en tuff man som vågade stå för grundvärderingar som mänskliga rättigheter, tolerans och respekt, säger Roger Bodin, verksamhetschef på Emigranternas Hus.

Skolelever målgruppen
Under andra världskrigets slutskede ledde Raoul Wallenberg den svenska legationen i Budapest. Genom att dela ut skyddspass och ordna skyddande bostäder räddades tusentals ungerska judar från en säker död.

Emigranternas Hus har som uppdrag att visa på vikten av tolerans och förståelse mellan olika grupper och nationer. Utställningen om Wallenberg vänder sig speciellt till skolelever och är tänkt att fungera som diskussionsunderlag.

– Genom att använda historien kan vi också reflektera över de val som vi ställs inför i vardagen. Wallenbergs ställningstagande inspirerar – det är fräckt att ta ställning och visa tolerans och respekt, säger Roger Bodin.