Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-11-26]

Ljusfestival lyser upp Biskopsgården

Lights in Biskopsgårdens ljusinstallationer bygger på berättelser från boende och besökare i området. Foto: Karin Jansson

Installationer i fem områden. Under tio dagar när november är som mörkast pågår Lights in Biskopsgården. Årets ljusfestival är den andra i ordningen och har i år utvidgats ordentligt – både i yta och antal ljusinstallationer.  

Biskopsgårdens landmärke vattentornet är nu upplyst året om.

Just nu pågår Lights in Biskopsgården med 17 olika ljusinstallationer i fem olika områden. Det är en rejäl expansion från förra året då ljusfestivalen startade med sex konstverk. Sedan förra året har även en installation blivit permanent.

– Vår förhoppning var att minst ett av ljuskonstverken skulle bli permanent. Tack vare finansiering från samverkansorganisation Trygg, vacker stad kan vi nu stolt presentera att det blev så. Biskopsgårdens landmärke – vattentornet – är upplyst året runt. Det känns häftigt, säger Michelle Bödtker-Lund projektledare och koordinator för kultur och fritidsarrangemang.

Karta lotsar besökaren
Årets ljusfestival har temat interaktivitet. Det innebär att besökarna bjuds in att bli medskapare av konstverken. Det finns också installationer med ljud och projicering.

Festivalen är uppdelad på fem olika områden; Vårväderstorget, Friskväderstorget, Önskevädersgatan, Väderilsgården och Långströmsparken. Med hjälp av en karta lotsas besökarna runt. Kartan finns att ladda ner på festivalens hemsida eller att hämta i tryckt format på Biskopsgårdens bibliotek.

Lights in Biskopsgården arrangeras av Bo bra i Biskopsgården tillsammans med Göteborg Stad Västra Hisingen. Festivalen som invigdes den 22 november håller på till den 1 december och du kan besöka den varje dag från klockan 17 till 22.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling