Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-11-12]

Lokala konstnärer bjuder in till konstrunda i Östra Göteborg

  • Foto: Vanka Durotovic

Lyckad debut gav mersmak. I anslutning till Kvibergs marknad helgen 15–17 november bjuder Östra Göteborgs konstnärer för andra året i rad in till konstrunda. I såväl en gemensam utställningslokal som i egna ateljéer visas målningar, skulpturer och andra konstformer upp för allmänheten.

Karin Verdoes, en av konstnärerna som bjuder in göteborgarna till sin ateljé den kommande helgen. Foto: Jenny Segersten

– Tanken är att belysa det lokala konstnärskapet och kulturen genom att visa på den bredd som finns bland våra konstnärer. Här får alla vara med, från de riktigt etablerade till de som ställer ut för första gången, säger Katja Ahlsell, projektledare Kulturhus Bergsjön/allmänkultur.

44 konstnärer deltar
Ett flertal konstnärer återkommer från i fjol, men många är också helt nya. Sammanlagt deltar 44 enskilda konstnärer i årets konstrunda, liksom fyra föreningar och åtta övriga. Till det sistnämnda räknas till exempel en workshop.

– De allra flesta är målare, men vi har också keramiker, en som arbetar i papper och en författare. Författaren hörde själv av sig och sade att ”det jag håller på med är ju också konst” och det har hon naturligtvis rätt i.

En av de medverkande konstnärerna är Karin Verdoes, som även var med och ställde ut i fjol.

– Det unika med konstrundan är att besökarna kommer in i våra ateljéer och får ta del av arbetsprocessen. För oss utställare är det väldigt spännande att få höra vad folk tänker när de ser vår konst och hur de uppfattar den, säger Karin Verdoes.

Hoppas på ännu fler besökare i år
För de utställare som inte har möjlighet att visa upp sina ateljéer finns en gemensam utställningslokal på Lilla Regementsvägen 33.

– I fjol hade vi omkring 700 besökare på samlingsutställningen och responsen för hela konstrundan var väldigt god. Vi hoppas på ännu fler i år, säger Katja Ahlsell.

Konstrundan arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med lokala konstnärer och kulturföreningar, samt Medborgarskolan, Higab och Familjebostäder.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling