Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2017-01-31]

Lokalförvaltningen först ut med egen snabbladdningsstation

Den nya stationen invigdes i förra veckan med bandklippning, mingel och demonstration. Förvaltningsdirektör Rickard Nilsson invigningsladdade också en av de elva elbilarna. Foto: Eva Lena Pernander

Fullt batteri på drygt 20 minuter. Lokalförvaltningen har som första förvaltning i Göteborgs Stad skaffat en snabbladdningsstation för sina elbilar. ”Priset för snabbladdningsstationer har gått ner, och stationen sparar laddtid för våra medarbetare”, säger Carina Olander, fordonsansvarig på lokalförvaltningen.

I dag är de flesta av lokalförvaltningens bilar gasdrivna, men Carina Olander säger att hon som fordonsansvarig om möjligt väljer elbilar när nya fordon ska leasas. Än så länge är dock räckvidden en begränsande faktor.

– Våra elbilar av modellen Volkswagen E-up går 15–16 mil på en laddning, och ännu kortare om det är kallt ute. Men tillverkarna jobbar hela tiden på att utveckla bättre batterier och jag tror att det kommer hända mycket under kommande år.

Med en snabbladdningsstation blir batteriet 80 procent fullt på 20–25 minuter. En avsevärd tidsbesparing alltså, jämfört med en vanlig laddstolpe som behöver sex-åtta timmar för att ladda batteriet fullt.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling