Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-12-03]

Många julmarknader att välja på

Klappar, godis eller både och? Julmarknadernas tid är här. Granarna och girlangerna har börjat komma på plats lite varstans i stan, och Göteborgs Stads verksamheter anordnar som vanligt en uppsjö av julrelaterade aktiviteter. Här är ett axplock!

Onsdag den 4 december anordnas inte mindre än två marknader av gymnasieskolorna på Lindholmen. Den första hålls på Ester Mosessons gymnasium klockan 10–14, och det är skolans UF-företagare som säljer julgodis och andra produkter. Den andra är på Lindholmens gymnasiesärskola klockan 15–18, där eleverna bland annat säljer konsthantverk, kalendrar lotter och fika.

Lördag den 7 december bjuder Kålltorps fritidsgård in till julfirande och marknad med hantverk, loppisfynd, korv med bröd, pyssel och tomte. Alla åldrar är välkomna. Samma dag är det julmarknad på Formverkstan, som är en daglig verksamhet i Majorna som arbetar med konst och hantverk.

En tredje gymnasiemarknad hålls på luciadagen fredag den 13 december – då på Burgården gymnasium. Också där finns konsthantverk och design att köpa, liksom julgodis från bageriutbildningarna på Studium och yrkeshögskolan Yrgo.

Dessutom är julmarknaden på Kronhuset och Kronhusbodarna i full gång, och har öppet tisdag till söndag till och med den 21 december. Och i Göteborgs Stads kalendarium hittar du ännu fler juliga aktiviteter.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling