Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-11-06]

Biskopsgårdens historier skrivs i ljus

  • Lights in Biskopsgårdens ljusinstallationer bygger på berättelser från boende och besökare i området.

  • Jonathan Björk är koordinator för kultur- och fritidsevenemang i Västra Hisingen.

  • Lights in Biskopsgårdens ljusinstallationer bygger på berättelser från boende och besökare i området. Foto: Karin Jansson

Ljusfestival invigs på torsdag. Hallå där Jonathan Björk, koordinator för kultur- och fritidsarrangemang i Västra Hisingen. Hur går det med förberedelserna inför ljusfestivalen Lights in Biskopsgården?

– Det går bra. Det är invigning på torsdag den 8 november och förprogrammeringarna av ljusinstallationerna sätter i gång i dag. På invigningen blir det öppningstal, ljusdans och fika och man kommer också kunna följa med på en guidad tur och träffa några av invånarna som varit med och skapat installationerna.

Vad händer på festivalen?
Den pågår i nästan tre veckor och vi kommer hålla guidade turer ungefär två gånger i veckan. Turerna blir både historieberättande om platsen och om processen som ligger bakom konstverken. Ljusinstallationerna är placerade längs en slinga mellan Friskväderstorget och Svarte Mosse, och har vuxit fram genom fyra workshops med medborgare och grupper i Biskopsgården. Vi är själva väldigt spända på hur det kommer se ut! Det ska till exempel bli spännande att se installationen på lekplatsen vid Svarte Mosse, som är inspirerat och skapat av barn som besökte Bygglekplatsens verksamhet i somras.

Blir det någon fortsättning på ljusfestivalen i framtiden?
– Vi hoppas på att det ska bli ett fast inslag som återkommer varje år. Under festivalen kommer vi fånga in besökarnas idéer, och vi har också en tanke att en av installationerna varje år ska bli permanent.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling