Innovation på prov på Masthuggskajen. Nu testas en världsunik lösning för en tyst oas mitt i pulsen på Masthuggskajen. En samling smart utformade moduler som tillsammans bildar en ljud- och väderskyddad mötesplats.

Tänk vad 15 hexagoner kan göra! Åtminstone om de sätts samman på ett fiffigt sätt och är tillverkade i rätt material. Så som de moduler som nu står invigda och klara på Masthuggskajen, och erbjuder göteborgarna en tyst och regnskyddad oas att dra sig tillbaka till vid behov.

På prov i två år
Den ljuddämpade anläggningen ingår i innovationsprojektet Tysta Offentliga Rum, där Älvstranden Utveckling under en tvåårsperiod upplåter ytan på Masthuggskajen till olika aktörer med spännande koncept.

Innovationsprojektet är ett samarbete mellan nio aktörer som representerar privat- och offentlig sektor samt akademi. Fokus ligger på att utveckla en lösning som möter samhällsutmaningen buller för att tillsammans skapa attraktivt stadsliv världen över. Den potentiella kunden är stadsutvecklare, byggföretag eller privata markägare med hållbarhet i fokus. Nästa steg och utmaning är därför att få ut innovationen på marknaden och skapa tillväxt.