För fjärde gången har Göteborgs stads TÄNK-kampanj mot nedskräpning dragit igång på gator och torg. I år med tydligare fokus på det lokala samhället. Om alla tog bättre hand om vår stad skulle 90 miljoner kronor årligen kunna läggas på annat än städning.

”After work i parken brukar betyda efterarbete för staden.” ”Havets stora uteservering har drabbats av ännu en springnota.”

Det är några av de budskap som just nu möter göteborgarna genom annonser eller affischer. Meningar som påminner alla om att plocka upp efter sig.

Samarbete med förvaltningar och bolag

700_19.jpg
− Årets kampanj har en tydligare koppling till staden Göteborg. Vi säger ”var rädd om Göteborg, tänk på var du slänger skräpet”. Dessutom har vi gått ut mer till stadsdelsförvaltningar och kommunala bolag, säger Ingvar Brattefjäll, projektledare för Trygg, vacker stad.

Det utvidgade samarbetet med stadens olika förvaltningar och bolag har redan lett till en rad olika aktiviteter runt om i Göteborg. I april arrangerades olika städdagar och fram till och med juni planeras evenemang i bland annat Gamlestaden, Askim och Härlanda.