Nya urnor med stadsvapnet på. 20 000 sommarblommor, som riddarsporrar och solhattar, är just nu på väg ut i sina rabatter, lådor och urnor runt om i Göteborg. Tillsammans med böljande prydnadsgräs kommer de att formeras så att de illustrerar årets tema: trädgårdskultur. Dessutom är det premiär för stadens nya blomsterurna, med Göteborgs Stads vapen på.

Från purpur till ljuslila, och aprikos, ljusgult, ljusblått och lime. Det är färgerna som kommer att dominera i stadens rabatter, blomsterlådor och urnor i sommar. 20.000 blommor, varav många är fleråriga sorter av bland annat riddarsporre och solhatt, planteras i fantasifulla formationer för att vara en fröjd både för ögon och näsor hos göteborgska flanörer.

55AE.jpg
Följ blommorna på Instagram
Sommarblommorna planteras i rabatter i Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och vid Charles Felix Lindbergs plats, och i runt 160 olika typer av blomsterlådor och urnor och i 114 broräckeslådor runt om i centrala Göteborg.

Då de gamla urnorna var utslitna har park- och naturförvaltningen dessutom passat på att designa en ny, mer representativ blomsterurna, med Göteborgs Stads vapen i ornament på sidan.

Den som vill följa Göteborgs Stads arbete för ett blommande Göteborg kan göra det via Instagramkontot @ettblommandegbg