Nytt inslag på vårmarknaden. På lördag den 12 april är barn och föräldrar välkomna till Kungsgatan för att sälja eller byta leksaker och barnkläder. Det enda som behövs är en filt eller något annat att lägga sakerna på. Loppisen är ett nytt inslag i den årliga vårmarknaden.

Vårmarknaden i innerstaden är en årlig tradition. Lördag den 12 april 10-17 sätter ett 30-tal försäljare av lokalt producerad mat, rättvisa, ekologiska och återanvända varor upp sina stånd kring korsningen Kungsgatan-Korsgatan.
I år kompletteras marknaden för första gången av en barnloppis.

– Det är ett led i vårt hållbarhetsarbete, där vi säger att Göteborgs Stad ska vara Sveriges ledande stadskärna inom hållbarhet, säger Marianne Sörling, centrumledare på Innerstaden Göteborg.

Hoppas fylla hela gatan
Eftersom loppisen hålls för första gången är det svårt att veta hur stor den blir.

– Men vår ambition, om inte i år så på sikt, är att fylla hela gatan med barn och föräldrar som vill sälja avlagda leksaker och kläder. Om många är intresserade kan vi kanske fortsätta med loppis för både barn och vuxna längre fram, säger Marianne Sörling.

Under dagen blir det också aktiviteter i butikerna längs Kungsgatan, uppträdanden av sex artister och påskinspirerad ansiktsmålning för barnen.