Digital diskussion om klimatsmart Göteborg. Kvillebäcken lånar ut sin hemsida till miljöintresserade bloggare och twittrare. Genom att utlysa Gröna Stadens bloggvecka 11-17 april vill Kvillebäcken.se få fart på diskussionerna om hållbar livsstil och klimatsmart boende. Varje dag presenteras en ny gästbloggare och alla twittrande göteborgare är välkomna med inlägg.

Kvillebäcken är en helt ny stadsdel där visionen om en levande stadsdel ska bli verklighet. Möten mellan människor och en klimatsmart livsstil står i fokus när den nya bebyggelsen växer fram.

För att sätta hållbar stadsutveckling på agendan utlyser nu Älvstranden Utveckling en bloggvecka på Kvillebäckens hemsida. Mellan den 11 och 17 april kommer alla som twittrar och använder #gronastaden att synas på första sidan på Kvillebäcken.se.

Byggs utifrån nya tuffare miljökrav
Dessutom ger inbjudna gästbloggare sin syn på vad som utmärker en miljösmart och hållbar livsstil. Bland gästbloggarna finns Johanna Stål från magasinet Camino, Olle Jansson från Yimby och Emma Rung från Fairtrade.

– Förhoppningen ärt att skapa en intressant diskussion som vi kan dra nytta av i vårt arbete med Kvillebäcken, säger Johan Ekman på Älvstranden utveckling.

Enligt översiktsplanen ska Göteborg utvecklas till en livskraftig, långsiktigt hållbar stad med balans mellan sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer. Redan från start har Kvillebäcken planerats efter detta mål.

Kvillebäcken är dessutom den första stadsdel som byggs utifrån Göteborgs nya, tuffa miljökrav. Både trafik och bebyggelse anpassas till ett mer hållbart ekologiskt samhälle.