Innovativt och klimatsmart i Guldheden. Bostadsrättsföreningen Viva i Guldheden är det första Riksbyggen-projektet som certifierats enligt Miljöbyggnad guld i Göteborg. Nu har föreningen utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sverige.

Bostadsrättsföreningen Viva, som Vårt Göteborg skrev om i december förra året, har utsetts till Årets miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards 2019. Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Göteborg tycker att det är väldigt hedrande.

– Vinsten är ett kvitto på det arbete som vi och alla våra samarbetspartners lagt ner för att skapa ett unikt bostadsprojekt där många nya lösningar inom hållbarhetsområdet testas för första gången, säger han.

Klimatförbättrad betong
Ett exempel på innovation i Brf Viva är den nya klimatförbättrade betongen med 30 procent mindre utsläpp av CO2. Bygget har även innovativa mobilitetslösningar som gör det möjligt att bo här utan egen bil.

Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE – Research Institutes of Sweden.

Prisutdelningen ägde rum under Sweden Green Building Awards i Stockholm den 11 oktober.