Bli en ”planetskötare”.   Cirkus Planeten – så heter en ny utställning om hur vi tillsammans kan skapa en mer hållbar framtid som öppnar på Stadsbiblioteket den 7 december.

Den interaktiva utställningen handlar om djur, natur och miljö och riktar sig till alla åldrar. Målet är enligt Cristian Berg, som skapat utställningen, att på ett roligt sätt peppa folk att konsumera mindre och minska sina utsläpp. Och bli en ”planetskötare”.

– Vi människor delar den här planeten med så många andra arter, det är något jag tror vi lätt glömmer bort. Alla kryp, små som stora, är planetskötare. Utan krypen skulle naturen inte fungera. Vi människor ska inte bli rädda och ge upp, jag tror att vi kan förändra mycket med rätt så små medel. När besökaren sett Cirkus Planeten hoppas jag de får en positiv känsla blandat med en iver att sätta igång en förändring för miljön och klimatet, säger han i ett pressmeddelande.

Han är djurvårdare och har bland annat jobbat på Universeum som ansvarig för groddjur och insekter – en expertis som han också tar med till Cirkus Planeten. Vid tre tillfällen under utställningsperioden kommer han nämligen – under namnet Kapten Kryp – att visa upp spännande insekter och andra djur.

– Om inte publiken redan upptäckt hur rolig och spännande vår magiska natur är, lär de göra det efter ett möte med Kapten Kryp och hans härliga djur, avslutar Christian Berg.