Tips på hållbara val och gratisbutik. Hur firar man en jul som är hållbar både för miljön, människan och plånboken? En bra start kan vara att besöka ”En återvunnen jul” på lördag och få tips om schyssta val i julhandeln, och samtidigt byta saker med varandra i en gratisbutik.

Ja, varför ska man egentligen köpa en massa nya julklappar, när det finns så oändligt många gamla, fullt fungerande eller perfekt lämpade att förvandlas till något nytt?

För den som önskar inspiration till att fira en på alla sätt hållbar högtid arrangeras ”En återvunnen jul” på lördag den 8 december. Det är Studiefrämjandet, Ekoguiden och Fairtrade City Göteborg som förutom ekologisk fika, föreläsningar och pysselworkshops dessutom ger tips på återvunna material, second hand-affärer och miljösmart mat.

Den som till äventyrs har oanvända prylar liggande hemma kan med fördel ta med dem till den gratisbutik som uppstår för dagen. Där allt kan bytas ut mot saker man behöver bättre, och de saker som inte hittar någon ny ägare just där och då, skänks till välgörenhet.

”En återvunnen jul” arrangeras på Café Ecoffee, Södra Larmgatan 2, lördagen den 8 december klockan 11 till 15.