Nedskräpning kan ge böter. Sällan eller aldrig blir Avenyn skräpigare än i samband med en lönehelg. Det kommande veckoslutet görs åter extra städinsatser. Dessutom är polisen redo att bötfälla den som skräpar ner. – Det är viktigt att markera att det faktiskt inte är tillåtet att slänga skräp omkring sig, säger Pernilla Gilvad, projektledare på Trygg, vacker stad.

I helgen mobiliserar hon och hennes kollegor, för tredje gången den här hösten, extra personal. Nätterna mellan fredag/lördag och lördag/söndag finns de på plats för att ta upp kampen mot nedskräpningen.

– Just på lönehelgerna är det allra mest folk ute på Avenyn. Värst nedskräpat brukar det vara vid Valandkrysset och kring snabbmatsrestaurangerna, säger Pernilla Gilvad.

Polisen kommer vara extra uppmärksam
Restaurangerna är nu med på noterna och tar ansvar för att hålla rent på områdena utanför sina egna serveringar.

Att kasta skräp omkring sig kan leda till en bot på 800 kronor. Den här helgen kommer polisen att vara särskilt uppmärksamma på överträdelser.

Även i övrigt görs det här veckoslutet flera insatser för att centrala Göteborg ska upplevas som en trygg plats att vistas på.