Ny tjänst för återvinning. Vill du bli av med den barrande julgranen, din gamla soffa eller en trasig bokhylla? Nu kan du få bärhjälp och hämtning av avfall som är för skrymmande för att slängas i vanliga sopkärl. Lägsta pris för hämtning är 400 kronor och avfallet måste sorteras innan det ska hämtas.

– En del göteborgare vill ha hjälp att få grovavfallet bortforslat direkt eller behöver bärhjälp. Därför har vi nu slutit avtal med några transportfirmor som mot betalning hämtar avfallet hemma, säger Emelie Wigermo, tjänsteutvecklare på kretslopp och vatten.

Grovavfall kan till exempel vara möbler, inredning, cyklar och julgranar, men också vitvaror och annat skrymmande elavfall. Det ska lämnas på återvinningscentral och som privatperson kan du lämna det själv. Om du bor i lägenhet ska fastighetsägaren se till att du regelbundet kan göra dig av med avfallet där du bor.

Med den nya tjänsten kommer en transportfirma och bär ut avfallet och kör det till återvinningscentralen där det återanvänds och återvinns. Du beställer och betalar direkt till den entreprenör du valt att anlita. Mer information finns på länken här nedan.