På tisdag den 6 april börjar Farligt avfall-bilen sin vårturné till cirka 90 platser i Göteborgsområdet.Ett enkelt sätt för göteborgarna att bli av med kemikalier, batterier, lampor och mindre elektronikprylar.

När Farligt avfall-bilen nu inleder sin sjätte säsong har formerna etablerat sig på allvar.

– Förra året slog vi nytt rekord i inlämnade grejer, noterar kretsloppskontorets informationschef Nike Vallström nöjt.

Till för dem som inte har bil

Statistiken från förra året har noggrant analyserats för att ge rätt förutsättningar. Smärre justeringar har gjorts i körlistan från 2009, men de allra flesta kommer att känna igen den service som många göteborgare lärt sig att uppskatta.

Farligt avfall-bilen vänder sig främst till de som inte har bil och sällan eller aldrig har möjlighet att ta sig till återvinningscentralerna.

– Vi försöker att vara på så många centrala platser som möjligt – gärna där det är många lägenheter och där det inte finns miljöstationer i närheten, säger Nike Vallström.

Skrymmande saker får inte plats

Glödlampor, batterier och nagellack är lika välkommet som mindre elektronikprylar.

– Ibland kan vi till och med klara att ta emot en TV, men stora skrymmande saker finns det inte plats för, säger Nike Vallström.

När Farligt avfall-bilen på tisdag klockan 17 parkerar på Skanstorget är den nya säsongen i gång. Vegagatan och Masthuggstorget får besök senare under kvällen. Hela vårens turlista återfinns på länken nedan.