58 hållplatser på sex veckor. Så ser schemat ut för den populära Farligt avfall-bilen som åker runt i Göteborg under våren. Nytt för säsongen är hållplatserna vid Coops stormarknader i Sisjön, Eriksberg och på Backaplan. På lördag går premiärturen.

Kemikalier och mindre el- och elektronikprodukter är kanske annars sådant man tar med sig hem när man varit och handlat, men på lördag kan man med fördel göra tvärtom.

Mitt bland folket

– Vi vill finnas mitt bland många människor, så vi tänkte att ett köpcentra borde vara ett strategiskt lämpligt ställe. Därför tog vi kontakt med Coop som har varit väldigt positiva, säger Nike Vallström på Kretsloppskontoret.

Efter premiärturen på lördag återkommer Farligt avfall-bilen till stormarknaderna i Sisjön, Eriksberg och på Backaplan torsdagarna 26 april och 10 maj. Varje gång anordnas fråge- och slogantävling med presentkort i vinst.

Olika turer vår och höst

Farligt avfall-bilen har blivit en succé som uppmärksammas av allt fler göteborgare. Den här våren koncentrerar man turerna, förutom centrum, till de norra och östra delarna av Göteborg. Till hösten kommer rutten att gå på Hisingen och i de västra delarna.

1692