Papperskorgar och elskåp är vanliga, men olagliga platser för affischer. Bättre alternativ finns redan runt om i staden och nu har turen kommit till Backaplan. På onsdag hjälper kommunalråd Anna Johansson till med de att få de nya, legala anslagstavlorna på plats.

− Tidigare har affischerna hamnat på papperskorgar, väggar och andra platser där det inte blir så tilltalande och attraktivt. Det finns ett stort behov av anslagstavlor vid Backaplan, säger Martin Nilsson, som är projektledare för Centrumutveckling i partnerskap.

Vid Hjalmar Brantingsplatsen

En av tavlorna kommer att placeras vid Hjalmar Brantingsplatsen, en knytpunkt för kollektivtrafiken och en plats där ett stort antal människor passerar dagligen.

− De andra placeras så att vi ringar in Backaplan på ett bra sätt, bland annat vid olika övergångsställen, säger Martin Nilsson.

Selma Lagerlöfs torg på tur

Anslagstavlorna är en del i projektet Centrumutveckling i partnerskap, som syftar till att rusta upp de fyra olika stadsdelstorgen Backaplan, Selma Lagerlöfs torg, Kortedala torg och Bergsjöns centrum. Näst på tur för anslagstavlor är Selma Lagerlöfs torg, som ska få två stycken.

Fotnot:
Den 9 juni klockan 18.30 är kommunalrådet Anna Johansson på plats för att ”lyfta” anslagstavlan på plats på Hjalmar Brantingsplatsen.