Får dela på 628 000 kronor. Energieffektiva vattenvärmare, en specialbyggd trailer för hållbara transporter, återvinning av ämnet indium och ett energismart planeringsverktyg för fastighetsägare. Det är de fyra projekt får Göteborg Energis hållbarhetsstipendium Tänk:Om 2021.

– Hur vi gemensamt tar oss an klimatutmaningen är en fråga som engagerar. Vi behöver en mångfald av lösningar, inte minst inom energiområdet. Det har inte varit en lätt process för juryn att välja bland årets många intressanta och inspirerande ansökningar, säger juryns ordförande Anders Ådahl, teknisk doktor i energi och miljö vid Chalmers.

”Har stor potential att snabbt skalas upp”

– Vinnarna är alla projekt som har stor potential att snabbt skalas upp och konkret bidra till omställningen Vi i juryn ser fram emot att följa stipendiaternas arbete framöver, fortsätter Anders Ådahl,

Med stipendiet Tänk:Om belönar Göteborg Energi energirelaterade projekt som bidrar till en mer hållbar vardag. Förutom äran får stipendiaterna en summa pengar för att kunna ta sina projekt till nästa nivå.

Sammanlagt fördelades 628 000 kronor på de fyra vinnarna. Tre av vinnarna har utsetts direkt av juryn och den fjärde genom Folkets röst, där göteborgarna fått vara med och tycka till.

I och med årets utdelning har Göteborg Energi nu delat ut stipendier till 102 projekt sedan starten 2009.