En egen mugg ger rabatt på kaffet. Ett sätt att minska nedskräpningen är att dricka takeaway-kaffe i en termosmugg i stället för i engångsmugg. Det satsar nu projektet Trygg, vacker stad på och lanserar go-refill Edition no 2. Den första upplagan sålde i 4 000 exemplar.

Go-refill är ett initiativ av Göteborgs stads samarbetsprojekt Trygg, vacker stad och en del av kampanjen ”Var rädd om Göteborg TÄNK på var du slänger ditt skräp”. Termoskoppen go-refill är ett sätt att jobba med skräp, innan det skapas.

-Minskar vi användningen av engångsmuggar så minskar vi nedskräpningen. Därför vill vi uppmuntra göteborgarna att ha en egen go-refill-mugg och dricka sitt take away-kaffe i, säger Maria Börgeson, på Trygg, vacker stad.

Go-refill är ett samarbete med Göteborg & Co och kafféer och restauranger i stan. Nya återförsäljare för muggen är Returhuset Alelyckan, Café Santo Domingo, Brogyllen Landala samt Café Artisten, Café Anatomen, Restaurang Näckrosen och Café Anne Dahl på Göteborgs universitet Läs mer om alla återförsäljare på go-refill.se.

Muggen kostar 59 kronor och den som har en får rabatt på kaffe att fylla i muggen på anslutna kafféer.

Den första upplagan av go-refill, Edition No 1, lanserades på Göteborgs Kulturkalas i höstas och alla 4 000 exemplaren har sålt slut.