Norska Bergen på andra plats. Resultatet av Global destination sustainability index 2022 har kommit. För sjätte året i rad placerar sig Göteborg på förstaplatsen som mest hållbara destination. ”Ett fantastiskt erkännande av Göteborgs långsiktiga hållbarhetsarbete”, säger Peter Grönberg, vd på Göteborg & Co. 

Global destination sustainability index (GDSI) är en jämförande ranking som startade 2016 av organisationen Global destination sustainability movement. 70 städer i världen deltar och Göteborg har toppat listan samtliga gånger.

Det är hållbarhet ur alla dimensioner som mäts: ekologisk, social och ekonomisk. För att komma högt i rankingen gäller det inte bara att besöksnäringen med anläggningar och hotell är engagerade och delaktiga, utan också hur staden i stort arbetar med hållbarhetsfrågor.

”Staden och besöksnäringen tar hållbarhetsarbetet på allvar”

– Att lyckas behålla topplaceringen för sjätte året är en prestation som visar att staden och besöksnäringen tar hållbarhetsarbetet på allvar och utmanar andra städer att göra detsamma, säger Peter Grönberg.

Bergen och Köpenhamn hamnade på plats två och tre på listan i år.