Hylla myllret i tre parker. Den biologiska mångfalden hyllas den 21 och 22 maj i Trädgårdsföreningen, Slottsskogen och Göteborgs botaniska trädgård. “En kombination av kunskap och upplevelser hoppas vi kunna ge de här dagarna”, säger Linda Thelin, zoolog i Slottsskogen.

Det är den biologiska mångfaldens dag den 22 maj. I Göteborg uppmärksammas den med evenemanget Hylla myllret med programpunkter i Trädgårdsföreningen den 21 maj och i Slottsskogen och Göteborgs botaniska trädgård den 22 maj.

Brett program

– Det är ett väldigt brett program och vi hoppas kunna erbjuda något för alla, säger Linda Thelin.

Det finns många föreläsningar att gå på, bland annat för den som vill lära sig mer om solitärbin eller humlor eller för den som vill göra sin egen trädgård bättre för pollinatörer. Det blir guidningar som både passar barn och vuxna och honungsprovning.

– I Slottsskogen har vi stort fokus på barnfamiljer. De kan göra fågelholkar, fröbomber och tova insekter i ull. Tillsammans med scouterna och flera andra organisationer kan man lösa upptäcka naturen och lösa utmaningar.

Vad är förhoppningen med dagarna?

-Att öka kunskapen om djur, växter och natur och att det är viktigt med mångfald i naturen. Vi vill också att besökarna ska få en trevlig dag och uppleva och upptäcka naturen. För att kunna värna naturen är det viktigt att ha erfarenhet och kunskap om den, både för barn och vuxna, säger Linda Thelin.

Huvudarrangörer är park- och naturförvaltningen och Västra götalandsregionen i samverkan med många andra organisationer. Hylla myllret delfinansieras med Lona som är ett statligt bidrag för naturvårdsinsatser.  Läs om programmet i länken nedan. Alla programpunkter är gratis.