Göteborgs Stad har ökat andelen ekologiska livsmedel från 0,2 till 10 procent de senaste fyra åren. Nu ställer miljöförvaltningen upp på måltidsmässan Interfood tillsammans med utvalda leverantörer för att ekologiska produkter ska få ännu större plats i stadens kök.

– Vi vill visa att samverkan ger resultat och har därför en monter på mässan ihop med de sex leverantörer som staden har ramavtal med, säger Rebecca Palosaari Fogler, samordnare vid miljöförvaltningens Agenda 21-kontor.

– Att leverantörer ställer upp och profilerar sig tillsammans på det här sättet är ganska ovanligt.

Inspirationsdagar för kökspersonal

De sex företagen är Arla Foods, Scan, Kahls, Servera, Hilding Janson och Frukt & Bär Gråbo.

I samband med Interfood håller Agenda 21-kontoret under tisdagen och onsdagen sina årliga inspirationsdagar för kökspersonal i Göteborg och kranskommunerna.

– I år handlar det bland annat om ekotrender inom mejeri, information om rättvisemärkning och inspiration om vad man kan hitta på med morötter och andra rotfrukter, berättar Rebecca Palosaari Fogler.

Kommunalrådet Kia Andreasson och miljöexperten Stefan Edman medverkar också på inspirationsdagarna.

Fotnot:
Interfood pågår på Svenska Mässan 4-6 september. Miljöförvaltningen och de sex leverantörerna finns i monter C04:12.