”Väldigt uppmuntrande för stadens medarbetare”. Göteborgs Stads miljöinsatser uppmärksammas av Naturskyddsföreningen i Göteborg som tilldelat staden sitt Kaprifolpris för 2014. Utmärkelsen har nyligen överlämnats.

Naturskyddsföreningen har sedan en rad år uppmärksammat framstående miljöinsaster runt om i landet genom sitt Kaprifolpris.

2013 hedrades Way Out West med Göteborgsavdelningens pris – nu är det alltså Göteborgs Stads breda miljöarbete som juryn valt att prisa.

– Det är förstås väldigt uppmuntrande för miljöförvaltningen och stadens medarbetare att ideella organisationer som Naturskyddsföreningen uppskattar vårt arbete, säger Anna Ledin som är miljödirektör i Göteborg.

I juryns motivering heter det:

”Göteborgs Stad tilldelas Kaprifolpriset 2014 för sitt arbete med att ta fram miljöprogram, klimatstrategiskt program, grönplan, trafikstrategi, utbyggnadsplanering och kemikalieplan för staden. Göteborgs Stad står inför stora miljömässiga utmaningar när staden växer. Med förankring i dessa planer och program finns förutsättningar för att staden kan utvecklas med hänsyn taget till klimat, natur och miljö. Naturskyddsföreningen i Göteborg vill på detta sätt uppmärksamma stadens arbete och kommer även i fortsättningen att på olika sätt uppmuntra staden att ta miljöhänsyn.”

Naturskyddsföreningen i Göteborg brukar vid sidan av Kaprifolpriset även utse en mottagare av det mindre smickrande priset kallat Stinknävan. 2014 hittade man glädjande nog ingen värdig mottagare.