Gryaab är bra på att förmedla kunskap om vatten, avlopp och kretslopp till skolelever. Ett bevis på det kom i måndags när bolagets ordförande Kjell Mårtensson fick ta emot en internationell utmärkelse vid en konferens i Marocko.

Det var under den pågående konferensen för medlemmar i IWA (International water association) i Marrakech som ”IWA PR awards 2004” delades ut i måndags.

”Roligt med bekräftelse”

I kategorin ”skolinformation” blev Gryaabs skolverksamhet i hård konkurrens utnämnd till ett av de tre bästa bidragen.

I finalen fick Gryaab ett hedersomnämnande och Kjell Mårtensson fick också ta emot ett diplom.

– Det är roligt med en bekräftelse på att man gör ett bra arbete och att även andra uppskattar det vi gör för att förbättra miljön och medvetandet om den, säger informatör Ulrika Wahlström på Gryaab.

Ett koncept från 1996

På Ryaverket tar hon och kollegan Malin Lundskog årligen emot ungefär 2.000 mellanstadielever som får lära sig mer om rening av vatten, avloppsrening, vad man får och inte får spola ner i toaletten med mera.

– Konceptet har funnits sedan 1996 och vartannat år gör vi en utvärdering för att se vad vi kan förbättra. Jag tror att det gjorde intryck på juryn, säger en glad Ulrika Wahlström.

5A12_2.jpg

På Gryaab:s hemsida kan skolelever hitta information om avlopp och kretslopp.

Fotnot:
Gryaab är ett kommunalt bolag som ägs gemensamt av Göteborgs Stad och kommunerna Härryda, Kungälv, Ale, Mölndal, Partille och Lerum.