19 - 25 oktober. Hela nästa vecka pågår Hållbarhetsfestival Västra Götaland. Festivalen invigs på stadsbiblioteket på måndag 19 oktober och pågår hela veckan fram till söndag. På programmet finns över 177 olika inslag på årets tema som är biologisk mångfald.

Hållbarhetsfestival Västra Götaland – Hela programmet

Blomsterutställning på Gunnebo slott och trädgårdar, mångfaldsbingo i Slottsskogen och Grön scen på stadsbiblioteket är bara några av programpunkterna under den kommande veckan. Aktiviteterna ordnas runt om i hela Västra Götaland. Förutom i Göteborg också i bland annat Borås, Hjo, Mölndal, Kungshamn, Skärhamn, Herrljunga och Bollebygd.

På måndag invigningstalar naturvårdsbiologen Rebecka le Moine. Hon är en av initiativtagarna till att uppmärksamma den biologiska mångfaldens dag 22 maj och utsågs för detta till Årets miljöhjälte 2017 av svenska Världsnaturfonden. Under invigningen föreläser sedan författaren Justine Lagache, som skrivit trädgårdsboken ”Naturligtvis! Biologisk mångfald i din trädgård”. Hon ger handfasta tips och idéer för att skapa en naturträdgård som både människor och djur har glädje av.

Hållbarhetsfestival Västra Götaland hette tidigare ”Framtidsveckan” och har arrangerats runt om i Sverige sedan 2010. Tanken med festivalen är att öka samverkan och lyfta lokala initiativ för hållbarhet. Samarbetet drivs i år av Studiefrämjandet, Win Win Gothenburg sustainability award, Svenska Mässan, fastighetskontoret, miljöförvaltningen, GreenhackGBG Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionens förvaltningen för kulturutveckling, Vårgårda kommun, Mölndals kommun och finansieras även av Västra Götalandsregionen.