57 var nominerade. Sedan februari har göteborgarna kunnat nominera grannar och fastighetsskötare till tävlingen om Göteborgs bästa granne. Av de 57 nomineringar som uppfyllde tävlingskriterierna har en vinnare utsetts – fastighetsskötaren Kent Vokstrup.

Kent Vokstrup beskrivs av Kerstin Andersson, den hyresgäst som nominerat honom, som en fastighetsskötare som alltid håller rent och snyggt och är trevlig vad hyresgästerna än frågar om. För det får han nu ta emot priset som Göteborgs bästa granne, som förutom äran består av en grillfest med en professionell kock som lagar maten.

Samtidigt delas två hedersomnämnanden ut till Rolf och Rose-Marie Svan och Christer Berg.

219 förslag kom in
Det är trafikkontoret, kretsloppskontoret och miljöförvaltningen som gemensamt dragit igång tävlingen. Tanken har varit att uppmuntra alla göteborgare att ta sin del av ansvaret för att hålla gator och trottoarer framkomliga, rena och säkra. De som bor i villa har kunnat nominera sina grannar, medan de som bor i hyreshus har nominerat fastighetsskötaren.

Sammanlagt 219 göteborgare har skickat in förslag på vem som borde utses till bästa grannen. Av dem var det 57 som uppfyllde alla tävlingskriterier, som till exempel att grannen eller fastighetsskötaren inte missar att ta bort höstlöv och klipper häckar och träd intill körbanor.