Ljusterapi i höstmörket, GI-analys av ditt favoritrecept, prova-på-pass med spinning, provsmakning av KRAV-mat och ett seminarium om överviktiga barn. Det är något av det som bjuds under en inspirationshelg på Lundbybadet kommande lördag och söndag.

Förutom olika prova-på-aktiviteter, smakprover och tipspromenad ordnas också flera miniseminarier om bland annat glykemiskt index och stresshantering.

Idrottsläraren och friskvårdskonsulent Marek Koscielniak kommer till exempel att berätta om BMI – ett projekt för att hjälpa överviktiga ungdomar.

Agenda 21-samordnarna visar filmen ”En kopp kaffe till – mersmak eller avsmak?” om kaffeproduktion och bjuder på rättvisemärkt kaffe och ekologiska kex.

Tanken är att inspirera göteborgare att leva lite sundare i vardagen och samtidigt hjälpa till att göra världen mer rättvis och ekologiskt hållbar.

5A80.jpgFör den som är sugen på att provsmaka KRAV- och rättvisemärkt mat finns till exempel choklad, torkad mango, ekologisk youghurt och KRAV-bananer.

Vill väcka nyfikenhet

– Vi vänder oss till alla vanliga människor som är intresserade av de här frågorna. Man kan pröva på hur kul det är att träna. Och kanske få med sig en schysst producerad present från Världsbutiken Fair trade, berättar Ann-Kristin Hedeberg på Konsument Göteborg.

– Den som provsmakat en god KRAV-märkt banan kommer kanske fortsätta köpa och upptäcka andra alternativ och blir mer nyfikna på hur varor är producerade, fortsätter hon.

Kampanjhelgen ”Upptäck dig själv och din omvärld” om ekologi, etik och hälsa är ett samarbete mellan Konsument Göteborg, stadsdelsförvaltningen i Lundby och idrott- och föreningsförvaltningen.

Upptäck dig själv och din omvärld:
Lundbybadet lördag 8 oktober klockan 8-15, söndag 9 oktober klockan 10-16. Inträdet är gratis