Miljögalan Leve Klotet i Scandinavium får också kungligt besök. Al Gore får nämligen ta emot "Göteborgs Stads pris för hållbar utveckling" ur kronprinsessan Viktorias hand på tisdag den 22 januari. Hon deltar också i ett av miljöseminarierna på eftermiddagen.

Det är på tisdagskvällens stora miljögala ”Leve klotet” på Scandinavium prisutdelningen sker. Miljödebattören och USA:s förre vicepresident Al Gore är på plats för att ta emot en miljon kronor och en prisstatyett i form av ett stiliserat jordklot.

Kronprinsessan Viktoria är prisutdelare och hon deltar också på eftermiddagens seminarium ”Biodrivmedel för framtiden” på Svenska Mässan.

Tomas di Leva bland artisterna

Dokumentärfilmen ”En obekväm sanning” har väckt stor uppmärksamhet världen över och även belönats med en Oscar. Al Gore får Göteborgspriset för sitt ”djupa engagemang för att hejda klimatkrisen genom ökad medvetenhet om den globala uppvärmningen”.

Alice Bah och Mark Levengood är konferencierer på miljögalan som arrangeras i samband med prisutdelningen. Det blir också musikunderhållning med bland andra Andreas Johnsson, Tomas di Leva och Real Group innan Al Gore kliver upp på scenen.