Utökad försäljningsyta, en tvätthall och ny verkstad. Det är resultatet av en omfattande om- och utbyggnad av Återbruket i Kretsloppsparken Alelyckan. Dessutom har sorteringsstationen under tak tätats ytterligare med plexiglas och även fått nya grindar.

Kretsloppsparkens försäljningsställe för återvunnet byggmaterial, Återbruket, har fått nya och bättre möjligheter att återvinna allt från kylskåp till dörrar och fönster. En utbyggnad på 300 kvadratmeter innebär ett helt nytt våningsplan och en nyinredd verkstad.

− Verkstaden betyder att vi kan ta emot fler vitvaror för att sedan reparera dem och sälja med 90 dagars garanti. Men vi tar bara emot vitvaror som har högsta miljöklass, säger Pål Mårtensson, samordnare på Kretsloppskontoret.

Tvätthall med högtryckstvätt

Utbyggnaden består även av en tvätthall, som ökar möjligheterna att ta emot sådant som wc-stolar och badkar. Här kan porslin tvättas med högtryckstvätt för att sedan säljas i Återbruket.

− Dessutom har vi gjort i ordning återvinningscentralens sorteringsstation. Den har tätats och vi har lagt till nya grindar, säger Pål Mårtensson.

Allt som allt har om- och utbyggnaderna kostat 1,5 miljoner kronor.