Storbritannien respektive Sveriges miljöministrar möts på onsdagen i Göteborg. Michael Meacher och Lena Sommestad ska bland annat diskutera hållbar utveckling och besöka den permanenta miljöutställningen Ekocentrum. Allmänheten har också möjlighet att lyssna på ministrarna under ett seminarium på eftermiddagen.

Det var i början på året som statsminister Göran Persson och Storbritanniens premiärminister Tony Blair skrev till EU-kommissionen och bland annat krävde en kraftig utbyggnad av den förnyelsebara energi och ett gemensamt klassificeringssystem för miljövänliga bilar. Dessa frågor följs nu upp under miljöministrarnas möte i Göteborg.

Under förmiddagens så kallade rundabordssamtal deltar också representanter för näringslivet, miljöforskningen, samt lokala och regionala politiker.

Seminarium för allmänheten

Sveriges miljöminister Lena Sommestad och hennes brittiske kollega Michael Meacher inleder det seminarium som hålls på Chalmers på onsdag eftermiddag. Bland annat kommer förnyelsebar energi, energieffektivisering och miljöteknik att diskuteras. Seminariet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

De två miljöministrarna kommer också att besöka Volvo och Ekocentrum, Sveriges största permanenta miljöutställning.

Miljödagen arrangeras i samarbete mellan Chalmers, Brittiska ambassaden i Stockholm, Miljödepartementet, Ekocentrum, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen.