Ekologisk bjudmat, miljöteater och modevisning i skön förening blir det i Nordstan i veckoslutet. Bakom evenemanget står 28 av Göteborgs förvaltningar och bolag, som visar vad de, och göteborgarna, kan göra för en bättre miljö.

Samlingsutställningen med alltifrån avancerad miljöteknik till enkla, praktiska städtips utan kemikalier har tidigare år haft sin hemvist på Miljöteknikmässan, men i år blir det alltså fler än branschfolket som får ta del av kunskaperna.

– Vi vill träffa göteborgarna och visa dels vad vi i kommunen gör för att förbättra miljön, dels vad man som enskild individ kan göra med enkla medel, säger Lennart Wassenius på Gatubolaget, som ansvarar för utställningen.

Fyra teman

När 28 olika kommunala förvaltningar och bolag visar upp sina speciella kompetenser blir det en naturlig bredd i utbudet. Utställningen visar miljöarbete i fyra olika teman: transport, mat, bo & leva samt energi.

Bland annat kommer solenergi-teknik att visas och förklaras på en husvägg i skala 1:1, det bjuds på ”miljömåltider” och visas moderna kläder i ekologiska material.

– Våra medarbetare från stadens olika verksamheter kommer att ge många praktiska tips och goda miljöexempel som man kan följa i vardagen. Vår ambition är att levandegöra miljömedvetenheten så mycket det går, säger Lennart Wassenius.

Fotnot:
Utställningen inne i Nordstan pågår torsdag 21/9 och fredag 22/9 klockan 10-18, samt lördag 23/9 klockan 10-17.