Ceremoni i Stenhammarsalen. Torsdagen den 19 november får årets tre vinnare av Göteborgspriset för hållbar utveckling ta emot sina priser vid en högtidlig ceremoni i Stenhammarssalen. Intresserade bland allmänheten är välkomna att närvara – först till kvarn gäller.

506E.jpg
I början av maj offentliggjordes årets vinnare av det prestigefyllda Göteborgspriset: britten Jeremy Leggett och de båda tyska medborgarna Peter Hennicke och Beate Weber-Schuerholz får dela på en miljon kronor för forskning som flyttat fram positionerna i arbetet med energieffektivisering och förnybara energikällor.

Anmälan på webben
Den 19 november kommer de tre pristagarna till Göteborg för att, ur energiminisiter Ibrahim Baylans hand, ta emot sitt pris sedan juryns ordförande Lotta Göthe tillkännagett juryns motivering. Arrangemanget i Stenhammarsalen inleds klockan 13 med ett seminarium där representanter från Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, näringslivet och universitet diskuterar hållbarhet ur ett svenskt perspektiv.

Därefter väntas pristagarna ta plats på podiet för att berätta om sitt arbete i ett samtal lett av moderatorn Alan Atkinson. Efter en paus, med möjlighet till mingel och förfriskningar, äger den högtidliga prisceremonin rum. Många särskilt inbjuda gäster kommer att möta upp i Stenhammarsalen, men minst ett hundratal platser finns tillgängliga för allmänheten. Intresserade gör klokt i att så snart som möjligt anmäla sig via prisets webbsida, se länken nedan.