Park- och naturförvaltningen har bestämt sig för att förlänga nomineringstiden för årets miljöutmärkelse. Sista datum att nominera är nu 21 mars. Priset går till en person eller förening som gjort en god och ideell insats för att Göteborg ska bli en vackrare, trivsammare och tryggare stad.

– Det behöver inte vara så avancerat. Det kan handla om att man sett till att ett område har blivit uppsnyggat och städat, säger Ingvar Brattefjäll på park- och naturförvaltningen.

Hittills har man fått in fyra nomineringar, vilket är för lite, anser Ingvar Brattefjäll. En anledning till att inte fler har nominerat kan vara att man tror att det krävs stora insatser för att komma ifråga.

Priset delas ut i början av maj

– Det finns många sätt att göra staden tryggare på, därför är jag övertygad om att det finns många personer och organisationer som skulle kunna komma ifråga, säger han.

I år är det tredje gången som priset delas ut. Det består av ett diplom och 10.000 kronor. Prisutdelningen sker i början av maj.

Fotnot:
Nomineringar kan skickas via e-post till parkonatur@ponf.goteborg.se eller med vanlig post till Park- och naturförvaltningen, Box 177, 401 22 Göteborg.